Kylling a la Beethoven…
Jeg er i det sultne hjørnet, og blogger litt mat med musikk til.
I dag er det flygelets tur til å lage mat. Det blir Kylling a la Beethoven – litt Pathetiquesk med innslag av Dover og Fantomet på Operaen!
Kyllingenfileten (Liveche) er smørt inn med en smørelse som kan vekke forgangne forfedre (god olivenolje, koriander, estragon, rosmarin hvitløk, ingefær og noen søte tomater, alt smæsja i en steinmorter og selvsagt, alt ferskt!) så etter noen timinuttere med smørning, ble den lagt i en form, og omgitt av en mengde grønne og røde saker, sjampinjong, flere søte tomater, en hel fersk hvitløk….. Den har også fått en liten svømmetur i hvitvin. Så en drøy halvtime i en god og varm ovn.
Nå står den i ovnen, og skal godgjøre seg i en halvtime, så får vi se om ikke Kylling a la Beethoven også kan gi meg styrke og mot til å få gått gjennom noen kirkebøker fra Ullensaker rundt 1720 etterhvert!
Bon appe – og god helg!